mandag 28. januar 2008

2.1: Oversikt

En søkemotor er en type programvare som søker opp nettsider på internett. Du selv bestemmer hva du vil søke etter, deretter rangerer dataen infoen den finner. Dataen søkemotoren finner kommer opp som klikkbare linker, rangert etter hva dataen tror er mest relevant. Du kan søke generellt hvor du bruker hele nettet som yahoo og google. Du kan også søke mer spesifikt, som kelkoo hvor du søker innen produkter og priser. Søkemotor er en betegnelse for en type programvare som leter frem nettsider på internett som samsvarer med et gitt søk (Wikipedia)

En emnekatalog er et register over emner. Hver katalog dekker forskjellige områder, og inneholder en oversikt over emner som er knyttet til ett bestemt område. Emneordskatalog: oversikt, register over emner -Faglig informasjon på internett: kvalitet og kildeteknikk( Pål A. Bertnes 2005)

Et leksikon er et oppslagsverk som inneholder informasjon om forskjellige saksforklaringer. Disse er rangert alfabetisk og gjør det lett og finne informasjonen du leter etter. Leksikon er gresk og betyr ordbok. Et leksikon er typisk et større oppslagsverk. (Wikipedia)

Ingen kommentarer: