mandag 28. januar 2008

2.3: Aktualitet

Atekst er en database hvor stoffet fra 18 forskjellige aviser, tidsskrifter og telegrambyråer blir samlet. Den oppdateres daglig, og noen av kildene går helt tilbake til midten av 1980 tallet. Alt i arkivet er søkbart, og det inneholder over 4,7 mill artikler. Atekst blir levert av Retriver, som igjen eies av Aftenbladet og Schibsted.Denne databasen blir mye brukt i offentlig sektor, spessielt i skolesammenheng. Det gir lærere og elever lettere tilgang på nyttig informasjon på nettet. ATEKST er den mest omfattende norske databasen med tekstarkiv for 18 aviser (Retriver)

Norske tidskrifter er en årskatalog som ble startet i 1981. Den ble da kalt NOTA, men skiftet navn i 1998, og blir nå kalt NORART. Den gir referanser til til artikler i norske tidsfrister og årsbøker. Nordiske artikler som blir utgitt i utlandet blir ikke registrert hos NORART. NORART inneholder både generelle og juridiske artikler.Norske tidsskriftartikler: årskatalog (NOTA) (1981-) er en selektiv, generell bibliografi som gir referanser til artikler i tidsskrifter (juridisk nett)

Idunn er en norsk database for fagtidskrifter. Databasen har en begrenset tilgang og du må betale for å få tilgang til denne basen. Her kan du søke etter norske og nordiske fulltekst artikler fra over 40 tidsskrifter fra Universitetsforlaget, Aschehoug og Gyldendal Akademisk i fulltekst. Tidsskriftene publiseres på Idunn parallelt med papirutgaven. Med idunn.no har Universitetsforlaget introdusert Nordens første og største tverrfaglige tidsskriftdatabase ( Universitetsforlaget)

Google Scholar er søketjeneteste for vitenskaplige artikler. Den er nylig lansert og lar deg søke i vitenskaplige rapporter og arbeid. Dersom den vitenskapelige artikelen du finner er kommersiell, kan du kun lese ett sammendrag av artikkelen. Om derimot den vitenskapelige rapporten er ukommersiell, har du tilgang til hele artikkelen. Dette blir dermed ingen erstatter for vitenskapelige referansebaser, men kan benyttes i tilegg til disse. Google lanserte i november i fjor en søketjeneste for å finne vitenskapelige artikler (NBF)

Ingen kommentarer: